Станете сертифициран тренер

Дома / Станете сертифициран тренер

Become a Certified Trainer

DISCFlow-ABOUT-images-01
DISC Flow®

Фокусот при примената на DISC Flow® е да биде едноставна и практична алатка.

Луѓето се комплексни суштества, но има некои работи што DISC Flow® може да ни помогне да научиме за себе и за другите луѓе што го олеснуваат ефикасното комуницирање и градењето попродуктивни односи засновани на доверба.

Примената на DISC Flow® на работното место е едноставна и може да помогне да се развие моќно лидерство, да се градат кохезивни тимови, да се подобри продажбата и услугите на клиентите, да се подобри комуникацијата, да се намалат конфликтите и да се зголеми ангажираноста на вработените..

Станете

DISC Flow® сертифициран тренер

Подобрете ги вашите професионални вештини

Ќе добиете сеопфатна обука која ќе ве опреми со знаење и ресурси за да бидете сигурни во вашата способност да го примените DISC Flow® „практично“ во секоја индивидуална или тимска интервенција.

Поважно, сертификацијата ќе ви обезбеди разноврсност за изработка на решенија за задоволување на широк спектар на организациски потреби.

Испорачува вистински придобивки за организацијата

Ќе добиете сеопфатна обука која ќе ве опреми со знаење и ресурси за да бидете сигурни во вашата способност да го примените DISC Flow® „практично“ во секоја индивидуална или тимска интервенција.

Поважно, сертификацијата ќе ви обезбеди разноврсност за изработка на решенија за задоволување на широк спектар на организациски потреби.

Направете промена која ќе се задржи - засекогаш

Ќе добиете сеопфатна обука која ќе ве опреми со знаење и ресурси за да бидете сигурни во вашата способност да го примените DISC Flow® „практично“ во секоја индивидуална или тимска интервенција.

Поважно, сертификацијата ќе ви обезбеди разноврсност за изработка на решенија за задоволување на широк спектар на организациски потреби.

Инвестиција

Што е вклучено?

DISC Flow® Сертификацијата за тренери е еднодневна интензивна обука каде што ќе станете сигурни и компетентни во толкувањето и практичната примена на DISC Flow® моделот.

По завршувањето на обуката, лицата се опремени со знаење и цела низа ресурси за поддршка за да бидат сигурни во нивната способност да го применат DISC Flow® „практично“ во која било ситуација за тренинг, советување или обука на работното место.

Поважно, сертификацијата ќе ви обезбеди разноврсност за изработка на решенија за задоволување на широк спектар на организациски потреби. По успешното завршување на испитот ќе бидете назначени како DISC Flow® сертифициран тренер.

Сертификацијата DISC Flow® ви дава темелно разбирање на моделот на однесување на DISC – историјата на неговиот развој, валидноста и доверливоста, процесот на администрација за креирање и управување со онлајн профили и како да ги толкувате резултатите од различните извештаи.

Моделот DISC Flow® го предаваме холистички, давајќи ви длабоко разбирање за тоа како може да се користи за зголемување на емоционалната интелигенција и приспособливоста на однесувањето на работното место.

Профилите DISC Flow® се меѓу највалидните и најсигурните производи базирани на DISC моделот на пазарот. Ние сме во првите редови на истражување и развој во примената на бихејвиоралните науки на работното место и објавуваме извештаи за валидација за сите наши профили.

Што е вклучено?

За да им овозможиме на акредитираните тренери да го воведат моделот DISC Flow®, го направиме едноставен и лесен. Нашиот вовед во презентацијата на DISC Flow®, вклучена во пакетот за сертификација, ви обезбедува сè што ви треба за самоуверено и самостојно да водите тренинг сесија. Презентацијата е сеопфатна и доаѓа со презентација, вежби и активности, водич со скрипти за тренерите и работна книга со инструкции.

Добивате и…

 • Сопствен DISC Flow® Core профил што ќе го користите секој ден
 • Работна тетратка и материјали за работа
 • Пристап до онлајн пакет со ресурси полн со корисни алатки и информации
 • Онлајн профил за управување со вашите „компаниски брендирани“ on-line профили DISC Flow® (плус бесплатни токени за да можете да направите сесија за извештај со повратни информации)
 • Тестирање и сертификат
 • Појадок, ручек и освежување

Нашите професионално фасилитирани обуки се забавни, интуитивни и ќе научите сè што треба да знаете за широко признатиот опсег на DISC Flow® инструментите за однесување..

Придобивките од сертификацијата вклучуваат:

 • Доверба и компетентност за примена на DISC Flow® во кој било тренинг, обука или консултации на работното место
 • Разбирање на историјата на DISC и теоријата зад моделот DISC Flow®
 • Разбирање на личноста и ситуациското однесување
 • Способност за препознавање и разбирање на стиловите на однесување
 • Развивање вештини за „читање“ луѓе
 • Способност за компетентно толкување на DISC Flow® профилите и давање значајни и моќни повратни информации
 • Вежбање на примена на вештините на работното место

Вашата можност

Донесете го DISC Flow® во вашата канцеларија, индустрија или земја за да започнете со трансформација на работната сила.