Решенија за обука DISC Flow®

Дома / Решенија за обука DISC Flow®

DISC Flow® Training Solutions

Без сомнеж, квалитетот на секое работно место е директно под влијание на тоа колку добро (или не) луѓето комуницираат едни со други!

Како луѓето градат односи има огромно влијание врз тоа колку се ангажирани, ефикасни и продуктивни!

Нашата експертиза и пристап се единствени, и за разлика од многумина на овој пазар кои сакаат да ја комплицираат темата, ние им помагаме на луѓето да комуницираат поефективно врз основа на едноставен за разбирлив и лесен пристап за примена. Го зедовме испробаниот и проверен модел на однесување на DISC и го комбиниравме со моќта на емоционалната интелигенција за да создадеме алатка за секој на работното место:
  • Да им обезбеди заеднички јазик за да им помогне на тимовите да се разберат и подобро да работат заедно
  • Да ги надгради индивидуалните силни страни и да ги идентификува можностите за раст
  • Да ги комбинира поединците во тимови со врвни перформанси
  • Да ги намали конфликтите и да избегнува недоразбирања
  • Да дејствува како отскочна даска за разговор и напредок во тимот
  • Да ја подобри комуникацијата со вработените и работното место
  • Да помогне да ги разберете луѓето кои не се како вас… или се премногу како вас

Ние работиме со компании од сите големини ширум светот. Нашиот тренинг е дизајниран да им помогне на луѓето да развијат поголем увид за себе, да го ценат она што ги тера другите луѓе да се посветат и да станат пофлексибилни и поприлагодливи во нивниот пристап кон другите.

НАШИОТ ПРИСТАП

За да се осигураме дека вашата организација добива обука која ги исполнува вашите цели, започнуваме со бесплатни консултации за да одредиме кое решение базирано на DISC ќе има најголемо влијание. Ние, исто така, се консултираме и советуваме организации кои сакаат да го интегрираат моделот DISC во широк опсег на нивните нови или постоечки програми за развој. Без оглед на пристапот, ние можеме да ви помогнеме да ги исполните целите за обука, притоа почитувајќи го вашиот буџет.

НАШИТЕ РЕШЕНИЈА ЗА ОБУКА ВКЛУЧУВААТ:

РАЗВОЈ НА ЛИДЕРСТВО И МЕНАЏМЕНТ

Нашите програми за обука за менаџмент се докажани дека ја зголемуваат ефективноста на секој во менаџерска улога – без разлика дали лицата се со долгогодишно искуство или се нови во таа улога. Нашиот пристап поставува јасен пат за да им помогнеме на лидерите, на сите нивоа, да направат врска помеѓу нивниот DISC стил и пристапот на лидерство. Специфично е приспособен за подобрување на критични вештини што менаџерите треба да изградат солидни, еден-на-еден односи со колеги кои директно ги раководат, како и со поставеноста кон претпоставените. Учесниците учат како нивниот стил на управување влијае на тоа како тие управуваат со времето, донесуваат одлуки, пристапуваат кон проблемите и што треба да направат за да се прилагодат на стиловите на другите за да го изнесат најдоброто од секој член на тимот.

ПРОДАЖБА И УСЛУЖУВАЊЕ НА КЛИЕНТИ

Нашите програми за обука базирани на продажба ги учат луѓето како подобро да се поврзат со своите клиенти. Оние кои се во каква било улога со кои се соочуваат клиентите учат подобро да комуницираат и да го подобрат односот со потенцијалниот или постоечкиот клиент. Искористувањето на моќта на DISC Flow® им помага на продавачите ефективно да ги препознаат и да се прилагодат на уникатните стилови на купување на нивните клиенти и да остварат повеќе продажби. Нашите програми за обука воведуваат динамична алатка која ќе му помогне на вашиот тим да открие нови стратегии за истегнување надвор од нивните природни преференци и да го направи процесот на продажба попродуктивен и поуспешен.

КОМУНИКАЦИЈА И ТИМ БИЛДИНГ

Нашите програми обезбедуваат сеопфатни решенија на работното место кои го ангажираат секој вработен и градат попродуктивни и ефективни односи на работа. Создаваме персонализирано искуство за учење за да им помогнеме на учесниците да ги разберат и да ги ценат различните приоритети, преференции и вредности што секој поединец ги носи на работното место.

КОНФЛИКТ

Да бидеме искрени! Конфликтот е прилично неизбежен кога работите со други. Луѓето имаат различни гледишта и под одреден сет на околности тие разлики ескалираат до конфликт. Како луѓето се справуваат со тој конфликт одредува дали тоа функционира во корист на тимот или придонесува за негово пропаѓање. Нашиот пристап е дизајниран да им помогне на луѓето да ја подобрат својата самосвесност околу однесувањето во врска со конфликтот. Не се работи за разрешување конфликти, туку е фокусирано на помагање на поединците да ги спречат деструктивните мисли и однесувања за конфликтот да стане попродуктивен, подобрувајќи ги резултатите и односите на вашето работно место.

КАКО МОЖЕМЕ ДА ПОМОГНЕМЕ?

Ве молиме контактирајте со нас и некој од нашиот тим наскоро ќе ве контактира